”Vibrosfär® tillför en ny dimension i träningen” - Laserow Balance
Laserow Balance
Balans_med_vibration
Kund eller distributör? Logga in här
Användarnamn
Lösenord

Hem
Om Laserow Balance
Balansträning med vibration
Vibrosphere®
Tillämpning
Nyheter/Vetenskap
Kontakta oss

Hem/Referenser/Atletico de Madrid
”Vibrosfär® tillför en ny dimension i träningen”

Atletico de Madrid är ett av Spaniens främsta fotbollslag och har en lång rad av både internationella och nationella utmärkelser bakom sig. Atletico de Madrid satsar som sig bör för en elitklubb på en väl utvecklad preventiv såväl som rehabiliterande träning. En icke spelbar spelare kostar förstås stora pengar och målet är att träna för att undvika skador, även om skador inom elitidrotten är ofrånkomliga.

Òscar Pitillas, Atletico de Madrids fysioterapeut/fystränare sedan 5 år tillbaka, har själv ett förflutet som elitidrottare inom 400 m häck. Efter avslutad idrottskarriär studerade Oscar till fysioterapeut och därefter ”fystränare” på Nationella Institutet för Fysisk Utbildning i Spanien.

Atletico de Madrid har två Vibrosfär® sedan ett drygt halvår tillbaka. Som många andra var man först sunt skeptiska till vibrationsträning, men insåg snart att Vibrosfär® var annorlunda. Mycket fokus ligger på proprioceptiv träning som en viktig del i den preventiva träningen och där insåg man att Vibrosfär® fyller en intressant funktion. En toppspelare i Atletico Madrid har dyrbara ben, så initialt använde man Vibrosfär® för de något yngre spelarna. Efter en tids utprovning började man använda Vibrosfär® även för lagets toppspelare.

Oscar berättar att man använder Vibrosfär® till lika delar för rehabiliterande som för preventiv träning. Han menar vidare att Laserow Balance® Fotboll är ett intressant och komplett koncept för träning baserat på fotbollsspelares behov. Träningen baseras på fotbollskonceptet men även på egna övningar där man kombinerar träning på Vibrosfär® med vikter och gummiband.

Många spelare använder Vibrosfär® och i princip alla spelare med någon form av ledproblem använder Vibrosfär® som en del i sin träning. Speciellt rehabilitering av fotledsskador har visat sig extra intressant, där positiva resultat har kunnat ses på storspelare som Fernando Torres (numera Liverpool). Torres fick en fotledstukning av första graden vid en träning med spanska landslaget i juni 2007. Vibrosfär® användes som en del i hans rehabilitering, som gick på en kort tid och gjorde honom spelklar för lagets ligamatch ungefär en vecka senare.
Även välkända spelare som José Jurado och ”Mista” använder Vibrosfär® som en del i sin träning.

Vibrosfär® är placerad i gymmet, men träningen sker alltid under överinseende av en fysioterapeut. Beroende på vad som skall tränas, använder man sig av en eller två Vibrosfär®. Möjligheten att använda två Vibrosfär® öppnar upp ytterligare träningsmöjligheter.

Även om det har gått för kort tid för att kunna se några tydliga kvantitativa resultat, ser Oscar Vibrosfär® som ett värdefullt hjälpmedel, som tillför en ny dimension i träningen. Spelarna själva är enbart positiva till att Vibrosfär® kommit in i deras träning och ser den som något nytt och spännande.

Ladda ner dokumentet i pdf.

Atletico_de_Madrid_reference

Oscar_Pitillas

Atletico_de_Madrid

11111
promedvi_bottom_payoff_sv
Laserow Balance • Brittahill, Brandstad 612 , 275 67 Vollsjö • Tel. +46 (0) 416-352 10, Mobil: +46 (0) 706 6495 00 • E-post: laserow@kajlaserow.se